Villblomst på psykiatrisk er en liten bok jeg begynte på når jeg var innlagt på psykiatrisk i 2013. Jeg ble erklært frisk uten noen økt fare for tilbakefall og i dag er jeg student ved UiO. Det var allerede mye mystikk og nærmest magi i historien sånn som den var og dette skulle vise seg å lede meg til veien til Utopia. 

Villblomst på psykiatrisk handler om Kristine som vokser opp med omsorgssvikt. Den handler om hvordan hun blir tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling etter flere seksuelle overgrep og om hvor vanskelig det er å føle verdighet når man kommer ut igjen på den andre siden. Vi blir med henne, mens hun lærer seg å elske seg selv og får oppleve meningen med livet, som er kjærlighet, men jeg trodde jeg hadde nådd slutten der. Når hun fant en mann hun elsket. Det kunne ikke ende der. Hun ble voldtatt igjen.

 

Det finnes mennesker der ute som lider. Hun må gjøre slutt på all lidelse, for hvis hun gjør det kan hun kanskje fjerne noe av den smerten hun selv bærer på. Kursen er satt mot Utopia.