Denne lille boken er basert på en sann historie og er samtidig et skjønnlitterært verk som kan være interessant hvis man er interessert i psykologi og etikk. Villblomst på psykiatrisk er en bok jeg begynte på når jeg var innlagt under et kort opphold på psykiatrisk i 2013. Jeg ble erklært frisk uten noen økt fare for tilbakefall og i dag er jeg student ved Universitetet.

Villblomst på psykiatrisk handler om Kristine som vokser opp med omsorgssvikt. Den handler om hvordan hun blir tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling etter flere seksuelle overgrep og om hvor vanskelig det er å føle verdighet når man kommer ut igjen på den andre siden. Vi blir med henne, mens hun lærer seg å elske seg selv og får oppleve meningen med livet, som er kjærlighet. Jeg trodde jeg hadde nådd slutten der, når hun fant en mann hun elsket, men det kunne ikke ende der. Hun ble voldtatt igjen av en annen mann. En kriminell som fortsatt går på frifot.

Det finnes mennesker der ute som lider. Hun må gjøre slutt på all lidelse, for hvis hun gjør det kan hun kanskje fjerne noe av den smerten hun selv bærer på. Kursen er satt mot Utopia.​