Search

By Malene Birger

EF slår til igjen! Denne kåpen kostet akkurat 4000kr ny og jeg kjøpte den for bare 800kr på grunn av en pitte, pitte liten løs søm som jeg kan sy igjen i løpet av et øyeblikk sånn at den blir god som ny. Jeg gikk et år på design før jeg tok de tre siste årene mine med vgs på Bjørnholt og jeg lærte også å sy hjemmefra, så det er ikke bare noe jeg finner på, jeg vet at kåpen kommer til å bli som ny. Det er veldig enkelt å sy småting som dette og det er en ferdighet jeg har fått god nytte av gjennom livet, men å designe helt nye plagg som en bukse eller en genser er mye vanskeligere.

Jeg snakket om hvordan jeg har en lang vei å gå når det kommer til mote og personlig stil og dette er det perfekte eksempel. For at jeg skal kunne bygge meg opp en ordentlig garderobe uten å ruinere meg selv er jeg nødt til å starte med det som er helt basic. Glem glitter, perler og stas, glem kjolene (med mindre de er helt enkle og kan brukes til hverdags), glem detaljer som skiller seg ut og ikke kjøp noen statement piece. For hvis jeg har plagg som dette på plass, først da kan jeg begynne å leke meg og det oppleves kanskje som litt kjedelig til å begynne med. Det er viktig å huske på hvor vidunderlig deilig det er å kunne strekke seg etter noe som dette når man skal ut å gjøre noe ikke-glitter-relatert og man bare har lyst til å blende inn. For det er jo det som er situasjonen 90% av tilfellene!

Å vokse opp uten penger har definitivt påvirket meg og gjort at det å ta valg som dette har vært vanskelig. For oss "normale" folk har jo også lyst til å ha det gøy! Vi vil også kjøpe de plaggene, skoene og veskene som hopper i mot oss med kreative design, men vi er nødt til å prioritere. Vi får kanskje bare en veske det året og da er det mye bedre å ta den i sort, enn å ta den med regnbuehåndtak, for man har ikke lyst til å gå rundt med regnbuehåndtaket 365 dager i året.


Ved heller å gå for denne jakken, enn å kjøpe en til 800kr fra for eksempel H&M eller Zara har man også valgt noe som fort kan vare i flere år i stedet for i kun en sesong. Fordi, når jeg kjøpte min forrige kåpe fra Lindex, dessverre så var knappene tacky- de var i dårlig kvalitet. Det samme gjaldt fargen på en del av sømmene og dette hoppet ut mot meg hver gang jeg gikk i denne kåpen og dessverre, hvis jeg skal være realistisk så kommer jeg nok aldri til å bytte ut de knappene. For hvorfor skulle jeg legge tid og kjærlighet ned i den? Jeg hadde jo allerede innsett at den ikke var verdt pengene. Resultatet var at jeg følte meg dårlig og ønsket meg en ny kåpe ganske raskt og den kostet rundt 600kr, minst. Jeg sier ikke at alle kåper som ikke er designer kåper er dårlige, men jeg tror likevel at man stort sett vil føle seg bedre ved å gå denne veien.


Denne kåpen fra By Malene Birger er ikke perfekt, hvor mange av tingene vi kjøper holder seg perfekt for alltid? Jeg elsker den og den er ett av de første skrittene mine på veien mot drømmegarderoben.


Bildene tilhører ikke meg, jeg spurte om jeg fikk lov til å bruke dem ^_^ Jakken kommer i posten, så jeg tenkte å ta noen ordentlige antrekk-bilder med den senere hvis jeg finner meg noen sko som passer til, jeg har siklet over flere par av Michael Kors allerede som alle koster rundt 500-lappen, like mye som man ville ha gitt for et hvilket som helst par med sko! EF altså... 💕Hilsen,

Kaptein Nina