Search

Campus stengesCampus stenges. Lesesalen og Universitetsbiblioteket var nesten den største motivasjonsfaktoren min, andre frykter for levebrødet sitt og mennesker dør, men det å tenke positivt er faktisk forskjellen på liv og død.

Når jeg ble voldtatt igjen før sommeren måtte jeg grave dypt for å finne noen grunn til å fortsette, men dette her skal jeg klare lett i forhold.

Jeg kvalifiserer allerede til å bli psykologistudent, men konkurransen er hard, så disse studiepoengene skal jeg ta.

Det gjelder å beholde fightermodusen på, å tenke positivt, å håpe blindt når alt man ser er mørke og å skape den motivasjonen man trenger.

Kanskje denne nedstengningen ikke varer så lenge? Kanskje det går bra? Det gjelder å pushe frem tanker som dette i stedet for det motsatte, for hvis ikke blir alt kølsvart på 1, 2, 3.

Når jeg ble innlagt i psykiatrien på grunn av de første overgrepene opplevde jeg å bli avskåret fra samfunnet på en måte som var verre enn den jeg har opplevd gjennom denne pandemien. Psykisk sykdom er tabu selv om det kan ramme alle på lik linje med fysiske sykdommer. Derfor ligger det en ekstra stor byrde på pasienter som skal helbredes fra psykiske sykdommer som ofte fører til at disse pasientene ikke finner den styrken de trenger.

Jeg beholdt fightermodusen på, jeg ble frisk så nå kan jeg kanskje bidra til forandring hvis jeg fortsetter å tro på meg selv. Sånn at andre som opplever det jeg har opplevd vil kjenne mindre på følelsen av å være en freak. Når de aller, aller fleste går gjennom en eller annen form for psykisk utfordring ila livet. Dette er et problem, det er et problem for mange, jeg vet det fordi jeg har snakket med veldig mange pasienter om nettopp dette med å føle seg fremmedgjort.

Jeg vil forandre det og bare så det er sagt, overlegen som var min psykolog for 7 år siden som også friskmeldte meg uten noen økt risiko for tilbakefall backer meg 110%, hvis en eller annen skulle påstå at jeg ikke er god nok.

Det tok meg årevis å oppnå det jeg ville, som var å studere på Universitetet. Nå er jeg her og situasjonen er absurd, men jeg klarte det!

En tid som for andre har vært et mareritt er for meg lysende sett i kontrast med fortiden min.


Her snakker vi motivasjonsfaktor. Hva er din? Viktig å ha noe å holde fast i! 🙂


Av,

Nina Titternes