top of page
Search

Podcast intervjuet slippesPodcast intervjuet som jeg fortalte dere om i sommer slippes. Datoen har blitt flyttet frem noe, men nå har jeg fått en endelig dato og første del kommer søndag den 5 desember. Andre del kommer søndagen etter det. Hvis du vil sjekke det ut, finner du podcasten basically på alle plattformer under navnet "Nils snakker med", inkludert på Spotify. Intervjuet skulle handle om transhumanisme, etikk og fremtidens mellommenneskelige relasjoner, jeg har lyttet til de til sammen rundt fire timene i dag mens jeg var på treningssenteret og nå skal det altså slippes.


Nils også kjent som rapperen Nils/ m skils og jeg delte ikke alle de samme synspunktene, men det er heller ikke det som er poenget. Man har godt av å diskutere i møte med andre. Vet ikke helt hva jeg tenker om det ferdige resultatet, men jeg hadde nok angret mer på det hvis jeg hadde takket nei til en mulighet som dette. Det er jo ikke noe galt ved det å reflektere over ting. Jeg ville sikkert ha uttrykt meg annerledes om noen ting i dag, for vi er alltid i utvikling.


Nils nevner hvordan døden er et lokk på ondskap og det var et veldig godt poeng, men fremfor at døden skal være nødvendig for eventuelt å unngå de verste aspektene ved virkeligheten, så vil jeg heller (uten å fjerne døden totalt) fokusere på drømmen om en bedre verden, hvor fred og kjærlighet dominerer fremfor ondskap. Dette er et glansbilde og edit; siden dette intervjuet ble gjort har jeg faktisk endret mening. Jeg er enig med Nils om at døden er et lokk på ondskap. Jeg er glad for at jeg en dag skal dø fordi det er en viss trygghet i det. I å vite at, selv om jeg har det bra nå- at uansett hvor galt det går, så blir det en ende på det en dag. Målet burde vel likevel være et ideelt mål og ikke et halvveis mål? Jeg har snakket om et forlenget liv og ikke om udødelighet, men for at det skal være godt å eventuelt leve lenger i denne verden, så må denne verden være god. Så derfor, som jeg også poengterte, er det viktig å ta tak i de problemene som finnes i verden først og fremst. Det er gøy å fantasere om fremtiden og å diskutere temaer som transhumanisme, men menneskeheten har selvfølgelig en vei igjen å gå.
-

Av,

Nina

bottom of page