Search

Lesing & bakst


Jeg elsker denne stabelen. Den er alltid ved min side. Bøkene skiftes på alt ettersom hva jeg trenger å lese.


Disse bokmerkene har jeg laget selv og jeg har dem i alle mulige farger, men den gule er min favoritt. Noen har øyne som ser ut som om de sover, andre har øyne som ser ut som om de er glade ^_^


I dag har jeg jobbet og jobbet og det er lenge siden jeg har lært så mye nytt på en dag. Det gir meg en god følelse når jeg er godt inn i det, men det ene emnet mitt må jeg si er ganske krevende. Det er mye "X" og "Y" og vel så det, men det gir jo en god følelse det også, når jeg først føler at jeg får grep om det. I tillegg var jeg såvidt innom fysikken i dag og det synes jeg er spennende. Jeg har også danset ballett og jeg har gode nyheter. Jeg har kommet nærmere mtp spagaten. Hvis jeg får det til skal jeg ta et bilde av det! Jeg har franske ord for dansetrinn og klassisk musikk på hjernen hver morgen når jeg våkner og ut gjennom dagen.


Det er helg, men jeg har som dere forstår måttet lese og nå som balletten har gjort at hele bakregionen min føles ut som en stein bare jeg går til butikken har jeg begynt å ty til kreativiteten når jeg får lyst på noe godt. Dette er min egen chocolate gateau bare i en sukkerfri og grovere variant.


Recipe in english below
Dette er en oppskrift jeg har forenklet fra før av og med bruk av erstatninger som sukrin og sukrinmelis smaker ikke denne kaken akkurat som originalen. Til gjengjeld kan man nyte den med litt bedre samvittighet.
Sugarfree Chocolate Gateau


Cake ingredients:


 • 1 and 3/4 cups (220g) wholegrain, coconut or almondflour. (If you're using wholegrain flour, make sure it's not too dark or compensate by adding milk to make the batter thinner and bake the cake for longer if necessary)

 • 3/3 cup (50g) cocoa powder

 • 1 teaspoon of salt

 • 1 and 3/4 cups (350g) sukrin sweetner (Or similar sugar replacements. I used some regular and some sukrin gold)

 • 1 large tablespoon of baking powder

 • 1/2 cup (120ml) flytende melange (liquid butter and vegetable oil mix) or vegetable oil

 • 2 large eggs

 • Just under one box of mager kesam or 240 ml buttermilk

 • 1 cup (240 ml) strong coffee


Make the cake:


Preheat oven to 177 celcius. Grease two cake pans.


Whisk the flour, cocoa powder, sukrin, baking powder, salt, Put aside. In another bowl mix together flytende melange or oil, eggs, mager kesam or buttermilk add the coffee in at the end. Pour the wet ingredients in with the dry and mix it. Batter is thin.


Divide batter evenly between two pans. Bake for 23-26 minutes or until a toothpick comes out clean. Baking times vary, so keep an eye on your cake.


Allow the cakes to cool on a wire rack until completely cool.Buttercreeeaam!:


 • 1.25 cups (290g) flytende melange or softened butter or a combination of these

 • 3-4 cups (400g) sukrinmelis (or confectionars sugar)

 • 3/3 cup (50g) cocoa powder

 • 3-5 tablespoons mager kesam or milk

 • pinch of salt

 • For decoration, dark chocolate


Jeg anbefaler Cavalier sjokolade hvis du vil at pynten også skal være sukkerfri. Den er himmelsk god, men jeg gikk for 85% sjokolade siden jeg måtte kjøpe alle ingrediensene på matbutikken denne gangen. Neste gang jeg baker denne kaken har jeg lyst til å være enda mer kreativ når jeg pynter den og kjøpe sjokolade i morsomme figurer.


Jeg ble overraskende fornøyd med resultatet. Jeg skulle ha bakt denne til bursdagen min! Når jeg har bakt med sukrin i fortiden har jeg alltid som forventet blitt bittelitt skuffet, sukker er jo tross alt veldig godt. Denne gangen følte jeg på den annen side at illusjonen var veldig god. Jeg følte at hjernen min ble lurt og at jeg opplevde at jeg spiste en kake med sukker i og at det først var etterpå, av mangelen på det rushet man pleier å få, at jeg merket forskjellen. Det eneste er at ettersmaken blir noe "isete", men hvis man vil kan man kanskje kjøre halvt om halvt med sukker og sukrin i stedet.Jeg har en uvane med å ta på glasuren for tidlig. Hvis jeg hadde ventet til kaken var helt kald, sånn som man skal gjøre, så hadde den lagt seg bedre på det laget som befinner seg på innsiden. Kaken smaker best hvis den oppbevares i kjøleskap. Server gjerne med sukkerfri iskrem! Da forsvinner ettersmaken til sukrinet helt.


Jeg har fått nok kake og kaken kan fryses så det er ikke noe problem. Nå baker jeg rundstykker til i morgen tidlig. Tenkte å koke egg og slå meg helt løs. Det er veldig lett. Deigen er gjort på to minutter og den bare hever seg litt nå.God helg!