Search

Transhumanisme og sosiale media!


Jeg hadde rett- møtet i går kveld var spot on og det finnes til og med et ord og ikke bare et ord, men en hel retning innen filosofien hvor det er andre mennesker som meg som, enkelt forklart, sikter mot å bli halvt-robot, halvt-menneske.


Transhumanism is a philosophical movement that advocates for the transformation of the human condition by developing and making widely available sophisticated technologies to greatly enhance human intellect and physiology.


Et interessant problem er at internett og sosiale media har blitt som et casino fordi det ikke er kontrollert av et lovverk, hvor alt handler om oppmerksomhet/likerklikk fordi dette automatisk fører til penger sånn verden er nå, men den andre siden av dette. Den andre muligheten, er at vi bruker dette (vi har skapt noe få forstår betydningen av) til å redde de menneskene som lider og til å drive menneskeheten frem. Når jeg sier ordet "Utopia" blir mange redde, men Utopia handler ikke om en verden totalt fri for alt ubehag, men en verden fri for grotesk, unødig lidelse. Det er på mange måter perverst hvordan, ikke bare politikerne, men også vi (ja, meg også) snakker om miljøet og andre veldedige formål sånn at vi kan fortsette å ignorere situasjonen. Man kan kanskje ønske å svare "Ikke jeg! Jeg hjelper til!" men dette bildet samsvarer ikke med virkeligheten. For selv om vi gjør noe riktig er dette for å kompensere sånn at vi kan fortsette som før med det vi gjør galt. Spørsmålet er om disse klasseskillene, som allerede er groteske, vil bli enda verre, når noen mennesker oppnår transhumanisme og blir overlegne på en ekstrem måte. Om de som lar seg implantere med en chip i hjernen vil ende opp som rotter i et bur hos en overmakt eller om dette spranget i evolusjonen vil bli delt med alle mennesker. Når man stiller spørsmål som disse, selv om det er godt grunnlag for å stille dem, er det viktig å huske på at det aldri har vært færre mennesker som har lidd enn det er i dag. Det har aldri vært færre mennesker som har hatt det forferdelig nede i Afrika, osv.


Denne overgangen, fra menneske til halvt-robot kan skje ila vår levetid, men den kan også skje like etterpå. Dette vil føre til et forlenget liv og kanskje på sikt, noe som ligner udødelighet. Dette åpner for mange filosofiske spørsmål, men menneskeheten er god til å tilpasse seg og for meg er ikke dette et sprang som er unaturlig. Det er det mest naturlige som kan skje. Vi er mennesker og mennesker ønsker å leve, i hvert fall ønsker jeg det og jeg kommer til å fortsette å kjempe for dette og for Utopia. Ikke faen om jeg skal dø. Den virtuelle krigen som jeg ønsket å inkorporere i boken min, den er virkelig. Den er her.


Dette møtet var helt fantastisk. Vi satt i en ring (med en meters avstand) og hadde filosofisk debatt i timevis og jeg deltok mye i debatten. Jeg har jo tenkt masse på dette og som dere vet (nå som dere også vet betydningen av ordet) så har jeg vært en transhumanist lenge nå. Hun som er leder for møtene er så vakker at... Dere vet, det er bare noen mennesker som er så vakre at det kan vekke alle mulige følelser, selv sjalusi, men jeg mislikte det ikke. Hun var vakker på en ikke-fysisk måte også, hun gjorde at du følte deg glad og jeg likte henne. Jeg tror nok de fleste mennesker ville like henne. Jeg likte de andre også, bare det at de var der og deltok i denne debatten gjør at jeg liker dem og jeg lærte mye (jeg har en kommentar til dette nederst). Ettersom debatten drev ut i de sene nattetimer var det ord som gikk forbi meg fordi jeg ikke har lært dem enda, men jeg hang likevel med helt til jeg dro og jeg er så lettet! Kanskje transhumanisme aldri vil bli en realitet for meg, men jeg er så lettet! For alt det jeg har forstått intuitivt (og takket være at jeg har en god lærer dvs en god venn og dette uttrykker jeg med den største varme) av internett og sosiale media, som er en absurd virtuell verden som mange av oss prøver å leve inne i og som (de som innser sannheten faktisk fysisk prøver å gå inn i) som det er. Det var befriende å se at det ikke bare er jeg som er gal, men at jeg hadde rett!


Dere forstår ikke hva dere tar del i!!! Når dere ikke stiller dere kritisk til kilder, men klikker like eller dislike på en link fordi den for eksempel provoserer dere, uten å tenke!!!! Dere forstår ikke hvor mange falske nyheter det er der ute, eller hva det vil si å følge noen på feil, eller uten noe annet grunnlag enn for eksempel estetikk. For det stjeler fokuset fra kunnskap og fra sannheter som kan skape. For eksempel: redde liv. Nyheter og inntrykk som er skapt med ett eneste formål. Å tjene penger. Å tjene klikk. Jeg har visst dette en stund nå og dere har sikkert merket at jeg har skiftet side over tid, men jeg og de andre som står på denne siden. Vi ser realiteten med vid åpne øyne og vi er tilsynelatende maktesløse. Det er en drøy situasjon og den er vanskelig å forutsi. Jeg tror filosofen Baudrillard hadde rett, når han beskrev hvordan ideen om en ting kan komme til å bety mer enn selve tingen, som for eksempel ideen om Chanel eller en eksklusiv champagne som koster mye mer enn den er verdt. Når du (noen av oss) deler noe på sosiale media om hvor tilsynelatende vellykket du er (selv om det kanskje ikke fører til noen lykkefølelse men er mer som en tvangshandling) eller tar et standpunkt som for eksempel å spise mindre kjøtt, gjør du det fordi du for eksempel ønsker å verne om miljøet, eller gjør du det egentlig fordi du er et sosialt vesen og miljøet rundt deg tilsier at det å gjøre denne handlingen vil samsvare ....................... Vent litt, klokken er litt over 05:00, jeg må rett og slett stoppe her. Jeg våknet akkurat og jeg merker at jeg er litt redusert. Hadde jeg vært halvt-robot eller bare en robot kunne jeg ha fullført setningen min på den mest perfekte måte. Jeg kunne bare ha fortsatt å spinne og spinne og spinne uten å kollapse, men jeg er ikke en robot. Jeg er et menneske og jeg trenger å fylle opp kaffekoppen min.


Jeg har ikke det samme forholdet til alderdom og død som jeg hadde før. Jeg har fortsatt en viss dødsangst, det har vi alle og jeg ønsker fortsatt det samme, men hvis det ikke blir sånn er det til og med mulig at jeg får barn en dag. Bare kanskje. Det skal veldig mye til for min del, at jeg skulle ønsket noe sånt, men jeg ser verdien av et menneskelig liv og da også et liv hvor jeg er mye eldre enn det jeg er nå og jeg ser det på en annen måte enn før. Som menneske kan jeg bare elske en mann, men med et forlenget liv ville jeg fortsette å elske ham og samtidig bli polygam fordi det ville være naturlig for meg å utfolde seksualiteten min på nye måter hvis jeg ble til en ny skapning. Aldring har vært et vanskelig konsept for meg. Jeg er nå i slutten av 20-årene og jeg merker forskjellen. Menneskelige verdier er viktige og vi kommer nok ikke til å miste dem med det første (kanskje aldri). Utvikling skjer gjerne gradvis og ikke over natten selv om vi også gjør noen sprang.Hvis du er usikker på om disse tingene er forenelig med det som er etisk riktig oppfordrer jeg deg til å lese det forrige innlegget mitt.

Til slutt må jeg nevne at selv om (som mine faste lesere vil legge merke til) jeg også har delt disse innsiktene over tid, så består denne teksten av noen språklige bilder og beskrivelser som ikke direkte kommer fra meg. Dette er en bredere forståelse jeg har fått gjennom denne debatten som jeg har hatt sammen med andre og jeg er veldig lykkelig, for jeg er ikke alene og nå kan jeg uttrykke helt konkret akkurat det jeg har prøvd å fortelle dere.

Hilsen,

Kaptein Nina

2020. "Transhumanism" Wikipedia. https://en.wikipedia.org/wiki/Transhumanism#:~:text=Transhumanism%20is%20a%20philosophical%20movement,enhance%20human%20intellect%20and%20physiology.